![Poloniak.pl](/upload/dn571/logos//logo-poloniak-bez-pl-niebieskie%2812%29.jpg)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 2KG
![FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 2KG FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 2KG](/images/dn571/41000-42000/FASOLA-CZERWONA-KIDNEY-BIO-2KG-WYGODNA-TORBA-ZE-STRUNA_%5B41146%5D_480.jpg)
![FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 2KG FASOLA CZERWONA KIDNEY BIO 2KG](/images/dn571/41000-42000/FASOLA-CZERWONA-KIDNEY-BIO-2KG-WYGODNA-TORBA-ZE-STRUNA_%5B41146%5D_480.jpg)
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 2 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902020922315 |
SKŁADNIKI
fasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1170 kJ / 279 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 29 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 28 g
Białko - 26 g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.