• Alternatywy dla mięsa

FOT_0183(1).jpg PASZTET WEGAŃSKI Z PESTEK DYNI 160g BIO

SKŁADNIKI

pestki dyni* (49 %), kaszka kukurydziana*, olej rzepakowy*, otręby gryczane*, cebula*, czosnek*, majeranek*, gałka muszkatołowa*, pieprz*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1394 kJ/332 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,8 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od + 4 do + 8 stopni Celsjusza.


FOT_0180(1).jpg PASZTET WEGAŃSKI Z PESTEK SŁONECZNIKA 160g BIO

SKŁADNIKI

pestki słonecznika* (49 %), kasza jaglana*, olej rzepakowy*, otręby gryczane*, cebula*, majeranek*, gałka muszkatołowa*, pieprz*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1420 kJ/338 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 32 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,9 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8 stopni Celsjusza


FOT_0182(1).jpg PASZTET WEGAŃSKI Z FASOLKI KIDNEY 160g BIO

SKŁADNIKI

fasola kidney* (46 %), soczewica czerwona*, olej rzepakowy*, otręby gryczane*, cebula*, czosnek*, majeranek*, kminek*, pieprz*, liść laurowy*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1159 kJ / 276 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 35,2 g
w tym cukry: 0,1 g
Białko: 12,6 g
Sól: 0,8 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w warunkach chłodniczych od + 4 do + 8 stopni C.


FOT_0188.jpg PARÓWKI WEGAŃSKIE 200g BIO

SKŁADNIKI

soczewica czerwona*, płatki ryżowe*, tapioka*, olej rzepakowy*, papryka czerwona*, czosnek*, gałka muszkatołowa*, majeranek*, pieprz*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1361 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 3,7 g
Białko: 7,8 g
Sól: 1,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +4 do +8 stopni Celsjusza.